Gastronomie a catering - Opava

Plánujete Silvestrovskou oslavu a chcete, aby na ni hosté vzpomínali jako na nezapomenutelný zážitek? Pozvěte si odborníky na přípravu slavnostní tabule. Co mohou cateringové služby nabídnout se dozvíte v dnešním článku.

Gastronomie a catering Opava

Gastronomie je nauka o umění kuchařském s přihlédnutím ke všem aspektům ovlivňujícím výsledný pokrm nejen po stránce vzhledové, chuťové a aromatické... Jedná se vlastně o umění, kuchařské či kulinářské. Cílem gastronomie je v prvotním sledu zasytit ducha strávníka a samozřejmě i uspokojit potřebu chuťových vjemů spotřebitele a také potřebu nasycení fyzického.

Catering jsou vlastně gastronomické služby – zajištění pokrmů a dalších potřeb na firemní nebo soukromé večírky, rauty, party, zásobování letadel, vlaků, lodí a jejich kuchyní. Hromadné stravovací provozy jako menzy, školní jídelny, restaurace, kavárny, penziony nebo cukrárny.

Do této sekce patří také firmy, které dodávají do stravovacích provozů vybavení sem spadají

  • potraviny
  • nápoje
  • stroje a zařízení
  • vybavení interiéru
  • kuchyňské potřeby....

Zážitková gastronomie na Opavsku

Zážitková gastronomie je spojení působení na všechny smysly zákazníka v plné míře. Proč by mělo stačit nabídnout oběd a tím se se zákazníkem rozloučit, když mu můžeme nabídnout mnohem více – můžeme nabídnout jídlo + prožitek = zážitkovou gastronomii.

  • Z pohledu servisu, či obsluhy je úzce spojena se somelierem, který správným doporučením nápoje dotváří celkový dojem z pokrmu
  • Role číšníka v této činnosti není zanedbatelná. Šokovat zákazníka, pobavit ho a vyhovět všem jeho přáním, právě tak by měl číšník prezentovat své dovednosti
  • Prostředí v restauraci, která chce provozovat zážitkovou gastronomii, musí být nezapomenutelné, neopakovatelné a jedinečné

Všechny tyto sekce zážitkové gastronomie se musí vzájemně doplňovat a jedna bez druhé nemůže fungovat. Tento způsob stravování má velkou budoucnost. Bohužel se však od samého počátku setkává s nepochopením u většiny klientů, neboť tento zážitek je pro zákazníka samozřejmě dražší.

Jaké jsou druhy zážitkové gastronomie?

  • Zabijačkové hody
  • Výlov rybníka a rybí hody
  • Dny zahraničních kuchyní
  • Valentýnské večerní menu s romantikou
  • Hradní hostina se středověkou hudbou a kejklíři

Formy zážitkové gastronomie - fondue, ochutnávky Opava

  • otevřená kuchyně nebo pohledová kuchyně - front cooking je dokončování pokrmu před zraky hosta
  • Aktivcounter, znamená zážitek z připravovaného jídla. Kuchyň je součástí odbytového střediska, host může kuchaře celou dobu sledovat.
  • Fondue, je příprava jídla, kdy si host dokončuje pokrm sám
  • Tématické akce
  • Ochutnávka vína, spojená s vhodným menu
  • Interiér patří mezi koncepci zážitkové kuchyně, kdy prostředí dotváří atmosféru restaurace, např. v Chicagu byl otevřen podnik Reinforest Café, jenž je založený na konceptu dešťových pralesů. Bujná vegetace, tropičtí ptáci a motýli, velká akvária a hučící vodopády mají navodit klima džungle. Trend designových restaurací se postupně rozrůstá i u nás.
  • Hudba a tanec, je nezbytný hlavně ve střediscích společensko zábavních
  • Reprodukovaná hudba, jako zvuková kulisa vytváří příjemnou a uvolněnou atmosféru
  • Pro děti, to může být barevný jídelní lístek, omalovánky, hračky, pestré pokrmy, podávané na barevných talířcích s vhodným prostíráním

Profesionální kuchař, kuchařka Opava a okolí

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky = AKC, je cechovní organizace českých kuchařů a cukrářů. Vznikla v roce 1993 z Asociace československých kuchařů a cukrářů, jež obnovila svou činnost v roce 1990 a navázala tak na tradici Svazu kuchařů, založenou v roce 1903. AKC se snaží zvyšovat úroveň a autoritu českého kulinářství a gastronomie a podporovat zájmy svých členů. Je členem Světové asociace kuchařů a cukrářů = WACS. Veřejnosti je známa především díky pořádání různých kulinářských soutěží, jako například Cukrář roku, Český kapr nebo Oslavy svatého Vavřince.

Kuchař a kuchařka, je jedno z nejstarších řemesel na světě. Jedná se o člověka, který má za úkol zhotovit pokrm - v době historické byli kuchaři uznávaní lidé a ti nejlepší pak byli povyšováni do šlechtického stavu. V dnešní době o nich hovoříme jako o odbornících na gastronomii, kteří hravě zvládají

  • pečení
  • vaření
  • smažení
  • fritování
  • restování
  • grilování
  • barbecue
  • uzení
  • dušení
  • zavařování
  • sušení
  • nakládání
  • solení
  • marinování
  • blanšírování
  • pražení

Cateringové služby v Opavě

Je to pastva nejen pro oko, když si objednáte profesionální cateringové služby. Každá soukromá nebo firemní oslava tím získá na prestiži, když je jídlo nádherně naservírováno, a splňuje preciznost v každém detailu. Hostesky, číšníci nebo barmani jsou profesionálové v pravém slova smyslu a jsou kvalitním doplněním celé akce. Jaké služby a potraviny či nápoje si můžete objednat?

  • archivní vína, pivní speciály, koktejly
  • speciality české i zahraniční kuchyně
  • teplý i studený bufet
  • ovocné a zeleninové mísy
  • cukrářské výrobky
  • grilovaná masa
  • tematické cateringy
  • výčepní, číšníci, hostesky
  • vše potřebné k servírování
  • doprava i úklid

Svatební cateringové služby Opava

Jak by Vám líbilo nemuset se starat o kompletní svatební menu, tak i všechny doprovodné akce s tím spojené. Nejdříve ze všeho Vám firma doporučí několik variant a Vy si vyberete co by se Vám líbilo a chutnalo. Navrhneme několik typů a variant prostor a prodiskutujeme i možnost využití Vašich vlastních prostor, ať už se jedná o váš domov, zahradu nebo rozlehlý zámek.

Doplňkové služby ke cateringu - barmani, výzdoba

Dokonalou atmosféru profesionální cateringová agentura dotáhne k Vaší plné spokojenosti i vhodnou výzdobou - aranžování květin a příjemnou hudbou, některé agentury dokonce mají ve svých nabídkách také doprovodný program jako

Umělecká vystoupení & show - barmanská show, mobilní casino, bodypainting, bubble show, nebo magic show, kraoke part, exhibici bojových umění, módní přehlídka, žonglování, taneční vystoupení, pěvecké vystoupení ...

Ukázka vzorového menu

Studené předkrmy

  • Šunkový závitek s ochucenou lučinou
  • Kuřecí galantinka se špenátovými lístky
  • Terinka z hovězího masa a pečené zeleniny na provensálském koření
  • Nakládaný hermelínek zapečený v anglické slanině
  • Rajčátko plněné kuřecím salátem

Studené mísy

  • Pražská šunka od kosti s jablečným křenem
  • Anglický roastbeef s bylinkovou omáčkou
  • Pikantní kuřecí paličky pečené na bylinkách a česneku
  • Marinovaný tuňák v mořské soli a limetkách
  • Šťavnaté plátečky vepřové pečínky, doplněné bylinkovým dresinkem

Saláty s dresinky

  • Lehký zeleninový salát / ledový a lollo salát, ředkvičky, papriky, rajčata /
  • Cous-cous salát s pečenou zeleninkou na česneku, a pyré ze sušených rajčat
  • Crudité složené z vyřezávané zeleniny, doplněné výběrem dipů

Sýry

  • Paleta českých sýrů

Pečivo

  • Banketky, mini houstičky, celozrnné rohlíčky
  • Tmavý a světlý chléb

Mini dezerty

  • Variace ovocných a čokoládových mini dezertů
  • Jablečný mini závin

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id12671 (magazinpodnikani.cz#142)


Přidat komentář